Fekete rózsa

4 fő részére

Nehézség:

közepes

a tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • pici szódabikarbóna

a masszához (ezeket jól eldolgozzuk)

  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor

krém

  • 1 liter tej
  • 3 tasak vanília ízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

Elkészítés

A lisztet a többi hozzávalóval, pici tejjel eldolgozzuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 5 részre osztjuk, ebből 2 lapot külön-külön megsütünk. A maradék 3 részt is lapokra kinyújtjuk és a masszával egyenként megtöltjük. Az így kapott 3 rudat egymás mellé téve egyszerre sütjük meg, kiborítva nem kell szétválasztani, hagyjuk kihűlni. Krém: a 3 tasak vaníliapudingot a tejjel sűrűre főzőm. 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral kikavarom majd a kettőt összeadom. Ezzel töltöm meg a lapokat a következő módon: lap-krém-mákos rudak-krém-lap. A tetejére csokimáz kerül.

Megjegyzés

A receptet "Enikő" néven küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.