Fekete rózsa
4 fő részére
Nehézség:
közepes
a tésztához
- 60 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- pici szódabikarbóna
a masszához (ezeket jól eldolgozzuk)
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
krém
- 1 liter tej
- 3 tasak vanília ízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Elkészítés
A lisztet a többi hozzávalóval, pici tejjel eldolgozzuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 5 részre osztjuk, ebből 2 lapot külön-külön megsütünk. A maradék 3 részt is lapokra kinyújtjuk és a masszával egyenként megtöltjük. Az így kapott 3 rudat egymás mellé téve egyszerre sütjük meg, kiborítva nem kell szétválasztani, hagyjuk kihűlni. Krém: a 3 tasak vaníliapudingot a tejjel sűrűre főzőm. 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral kikavarom majd a kettőt összeadom. Ezzel töltöm meg a lapokat a következő módon: lap-krém-mákos rudak-krém-lap. A tetejére csokimáz kerül.
Megjegyzés
A receptet "Enikő" néven küldték be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.